Er op uit in Drenthe

Wanneer u tijdens uw verblijf in de groepsaccommodatie een dagje er op uit zou willen in Drenthe, kunt u alle kanten op. Er zijn vele mogelijkheden voor een dagje uit, van museum tot attractiepark, waar zowel jong als oud een leuke dag kan beleven. Ontdek Drenthe eens van de andere kant en maak er een leuke dag van!

Een dagje cultuur snuiven in de omgeving

Ook op cultureel gebied heeft Zuidwest Drenthe veel te bieden. Naast een eeuwenoud cultuurlandschap met archeologische monumenten, stille landgoederen en middeleeuwse ontginningen, is een bezoek aan de schitterende brinkdorpen Diever, Dwingeloo, Havelte, Ruinen of Vledder meer dan de moeite waard.

Winkelen, uit eten of avondje uit in omliggende Drentse steden

Een dagje winkelen of uit eten gaan, een bezoek aan een museum, het theater of de bioscoop kan o.a. in één van de leuke steden in de provincie Drenthe. Op kleine afstand van 'de Vier Eiken' liggen de gezellige steden Steenwijk en Meppel, waar u ruime keuze heeft aan restaurants en mogelijkheden voor een avondje uit.

Wilt u echt een dagje uitgebreid shoppen en meer mogelijkheden, dan zijn de steden Assen, Emmen en Hoogeveen een aanrader.

Actief er op uit in de natuur

Grenzend aan het terrein van de boerderij bevinden zich het Oosterzand en Holtingerveld. Twee vrij toegankelijke natuurterreinen die beheerd worden door Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Ideaal voor de rustzoeker en natuurliefhebber. Naast dit gebied liggen op geringe afstand drie Nationaal Parken; het Drents Friese Wold, het Dwingelderveld en de Wieden-Weerribben.

In dit laatstgenoemde park ligt het mooie Giethoorn, ook wel het Venetië van Nederland genoemd. In dit kleine gezellige dorpje kunt u een prachtige rondvaarttocht maken. Als gezellige afsluiter is een bezoek aan een van de restaurantjes aan het water zeker een aanrader.

De vele wandel-, fiets-, ruiterpaden en zelfs diverse vaste ATB banen, aanwezig in het unieke Zuidwest Drenthe, bieden alle gelegenheid voor ontspanning en actieve recreatie.

Onze tips

Uit eten:

Leuke stad Meppel (Mokum van het Noorden)

Heel veel natuur:

Leuke uitstapjes:

Actief in Drenthe:

Plezier:

Geschiedenis:

Verborgen schatten:

Ontdek de prachtige natuur van Drenthe

Drenthe is één van de mooiste provincies van Nederland. U vindt er Nationale Parken, heidevelden, zandverstuivingen, hunebedden en uitgestrekte bossen. Groepsaccommodatie de Vier Eiken ligt hier midden in. De tuin van de groepsaccommodatie is aangelegd in samenwerking met Landschapsbeheer Drenthe en vormt zo één geheel met de omgeving.

Omgeven door natuurgebieden

kaartnpWanneer u de groepsaccommodatie uitloopt en loopt u via een wandelpad rechtstreeks een beschermd natuurgebied in. De groepsaccommodatie is namelijk omgeven door de natuurgebieden van Drenthe. Zo kunt u in Holtingerveld en Oosterzand bijvoorbeeld zelfs nog de imposante stuwwal uit de ijstijd terugvinden.

Maar ook Nationale Parken als Dwingelderveld, het Drents Friese Wold en de Wieden-Weerribben liggen op steenworp afstand. Hier treft u prachtige heidevelden, zandverstuivingen, wateren en kunt u ook zo maar nog wilde koeien en paarden tegen komen.

Klik op naastgelegen kaart om de ligging van De Vier Eiken ten opzichte van de Nationale Parken te bekijken.

Ontdek Drenthe tijdens een wandeling of fietstocht

Dwars door de natuur lopen vele (verharde) fiets- en wandelpaden. In Drenthe ligt maar liefst ruim 1.000 kilometer fietspad, wat garant staat voor vele mooie fietstochten door de natuur. Wij kunnen voor u een picknickmand samenstellen zodat u onderweg ook kunt genieten van een kleine versnapering terwijl u uitkijkt op de prachtige natuur van Drenthe.
Onze tip? Vergeet uw fotocamera niet, een mooie groepsfoto midden in de natuur levert zeker mooie plaatjes als leuke herinnering aan een gezellig samenzijn.

Musea in de omgeving van de Vier Eiken

OERmuseum Drenthe

oermuseum1Een museum waar u nog enkele archeologische artefacten kunt bewonderen uit de oertijd. Voor kinderen worden diverse activiteiten georganiseerd en is er een spannende speelkelder.
Bezoek de website

Kamp Westerbork

westerborkKamp Westerbork (officieel: Polizeiliches Durchgangslager Westerbork) was gelegen op de Drentse heide. Kamp Westerbork is bekend geworden als voorportaal van de vernietigingskampen.
Bezoek de website

Taman Indonesia

tamanindonesia kallenkoteTaman Indonesia Zoo is een Indonesisch dierenpark in Overijssel. Ontdek de flora en fauna van Indonesië en proef de lekkerste Indische hapjes en drankjes.
Bezoek de website

Museum De Oude Aarde in Giethoorn

museumdeoudeaarde giethoornMuseum "De Oude Aarde" in Giethoorn. De thuisplaats voor één van 's Nederlands mooiste collectie mineralen en fossielen.
Bezoek de website

Drukkerijmuseum Meppel

drukkerijmuseum meppelHet Drukkerijmuseum is gevestigd in een monumentaal pakhuis aan de Kleine Oever, midden in het centrum van Meppel. Het museum verteld over de rijke drukkerijhistorie.
Bezoek de website

Drents Museum Assen

drentsmuseum assenMuseum met een grote varieteit aan collecties. Belangrijkste onderdeel vormen de bodemvondsten uit de prehistorie en de Romeinse tijd.
Bezoek de website

Museum De Koloniehof Frederiksoord

museumdekoloniehof frederiksoordIn Museum de Koloniehof, gevestigd in Frederiksoord wordt het unieke verhaal van de Maatschappij van Weldadigheid verteld. Opgericht om de schrijnende armoede aan het begin van de negentiende eeuw te bestrijden.
Bezoek de website

Archeologisch Centrum West-Drenthe

archeologischcentrum westdrentheOngeveer 15.000 jaar geleden woonden de rendierjagers in Drenthe. Zij waren hier de eerste bewoners. 3400 jaar voor Chr. vestigden de eerste boeren zich hier. Deze boeren bouwden hunebedden, zeer indrukwekkende grafmonumenten.
Bezoek de website

Miramar Zeemuseum Vledder

miramarzeemuseum vledderMiramar Zeemuseum uit Vledder is een museum met duizenden schatten en verhalen van de zee. Ontdek het allemaal op slechts enekele minuten rijden vanaf onze groepsaccommodatie.
Bezoek de website

Er op uit in Drenthe

Tips en activiteiten in Drenthe tijdens uw bezoek aan groepsaccommodatie De Vier Eiken in Wapserveen.

Vogelpark Ruinen

vogelpark ruinenHet vogelpark is gespecialiseerd is Europese soorten en hun tropische verwanten. Je vindt er o.a. de sneeuwuil (logo van het park). Het vogelpark is met recht een 'park' met mooie wandelpaden en een speelweide voor de kinderen.
Bezoek de website

Zwembad Waterwyk Steenwijk

zwembad steenwijkHeerlijk zwemmen bij Suptropisch zwembad 'De Waterwyck'. Er is tevens een buitenbad aanwezig. Heerlijk een baantje trekken of misschen wel van de glijbaan.
Bezoek de website

Bad Hesselingen Meppel

zwembad meppelBad Hesselingen is een veelzijdig, kleurrijk en gastvrij bedrijf, met binnen en buitenbaden, een sauna en solarium, whirlpools, jetstreams. Er is een super glijbaan genaamd de 'Mosquito Slide'.
Bezoek de website

Klimpark Outdoor Grolloo

outdoorklimpark grollooEen prachtig Klimbos gelegen op een absoluut unieke plek. Rondom en op recreatieplas De Kleine Moere zijn inmiddels 6 parkoersen gerealiseerd variërend tussen de 2 en 10 meter hoogte.
Bezoek de website

Dierenpark Emmen

dierenparkemmenGa op ontdekkingsreis in Dierenpark Emmen, de mooiste dierentuin van Nederland. Ontdek de grootste families, de mooiste kleuren en kom dicht bij de dieren!
Bezoek de website

Pitch & Putt Koekange

pitchandputtkoekangePitch&Putt Golf is sportief plezier voor iedereen vanaf 8 jaar! Zowel voor een beginner als een geoefend golfer is het spelen van Pitch&Putt toegankelijk en uitdagend. Na een korte instructie loopt u de baan op om de eerste bal te slaan.
Bezoek de website

Aqua Zoo Friesland

aquazoo frieslandDe waterrijke dierenwereld van Aqua Zoo Friesland; wat een belevenis! Ontmoet zeeberen, zeehonden, pinguïns, wallabies, flamingo's, dwergotters, ocelotten, bevers en pelikanen ringstaartmaki's en rode vari's op het lemureneiland.
Bezoek de website

Winteruitjes Dieverbrug

winteruitjes dieverbrugHier is het 365 dagen per jaar mogelijk om in het Oostenrijk van Drenthe binnen te stappen. Je kan hier schaatsen en we hebben gezellige actieve winter activiteiten en diverse leuke apresski spelen te doen.
Bezoek de website

Planetron Cinedome Dwingeloo

cinedomeplanetron dwingelooEducatief en sensationeel:Planetron Cinedome in Dwingeloo, Drenthe, met het grootste projectiescherm van Noord Nederland! Indrukwekkende rondomfilms.
Bezoek de website

IJsbaan Thialf Heerenveen

thialfheereveenNaast de 400-meterbaan beschikt Thialf in de schaatshal over nog drie ijsvloeren een 330-meterbaan, een 30×60 meter baan en een 30×30 meter baan (krabbelbaan). In de naastgelegen ijshal treft u een volwaardige ijshockey arena aan.
Bezoek de website

Forellenvijvers Het Oosterseveld

forrellenvijveroosterveld noordwoldeIdeaal als teambuildingsuitje; forelvissen! Gezellig een dagdeel vissen bij Forellenvijver 'Het Oosterseveld'. Hier bezorgt men u en uw groep een onvergetelijke middag in de Friese Wouden.
Bezoek de website

Shakespeare Theater Diever

shakespearetheater dieverAl meer dan 60 jaar speelt toneelvereniging Diever in het schitterende Openluchttheater van de Dieverse bossen stukken van Shakespeare.
Bezoek de website

OERmuseum Drenthe

oermuseum1Een museum waar u nog enkele archeologische artefacten kunt bewonderen uit de oertijd. Voor kinderen worden diverse activiteiten georganiseerd en is er een spannende speelkelder.
Bezoek de website

Er op uit in Drenthe met kinderen

Wanneer u een dagje er op uit wilt met de kinderen kunt u alle kanten op in Drenthe. Er is ontzettend veel te zien, doen en beleven in de omgeving voor jong en oud. Of de kinderen nu naar een attractiepark willen, of een educatieve middag willen beleven in een museum, het is allemaal mogelijk.

Attractiepark Plopsaland in Coevorden is altijd een groot plezier voor kinderen, maar ook voor ouders. Of dat nu komt omdat de kinderen plezier hebben, of dat ze zelf een ritje in een achtbaan eigenlijk ook wel leuk vinden, dat laten we in het midden.

Voor een meer educatief dagje uit is Planetron in Diever altijd een groot succes. Hier wordt alles verteld over de sterrenhemel en er worden wisselende 3D films getoond. Soms mogen de kinderen zelfs even zelf door de sterrenkijker kijken en de magische sterren bewonderen.

Wat u ook kiest, er is van alles mogelijk voor jong en oud. We hebben de beste tips voor u op een rijtje gezet, maar kom gerust ook eens langs voor een passend advies.

Park Oikos

parkoikos ruinenEen uniek Familiepark waar jong en oud kunnen genieten van de draken, de natuur en de vele dieren. Fantasie en werkelijkheid liggen dichter bij elkaar dan men denkt men denkt.
Bezoek de website

Ballorig Meppel

ballorigOverdekt speelparadijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Klimmen, glijden, springen, spelen in de ballenbak en nog veel meer...
Bezoek de website

Duinen Zathe Appelscha

duinenzatheappelschaAttractiepark Duinen Zathe voor een onvergetelijke dag in het meest bekende en leukste pretpark van Noord Nederland. Spanning en sensatie voor jong en oud!
Bezoek de website

Plopsaland Coevorden

Plopsaland-2Plopsa Indoor Coevorden met meer dan 20 attracties zorgt voor plezier voor alle kinderen. Een klimberg, vliegende fietsen, ballenbak, K3 disco, Bumbamolen, er is zoveel te doen, 1 dag is niet genoeg.. 
Bezoek de website

Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe

drenstekoeijsruinerwoldSpeel- en IJsboerderij De Drentse Koe is een speeltuin met een "boerderijthema". Kinderen spelen heerlijk met een "boerengevoel"
Bezoek de website

Avonturenpark Oikos

parkoikos ruinenWaan je als Alice in Wonderland op een plek waar zingende vogels en kwakende kikkers in perfecte harmonie leven met draken en reuzenslakken. Kortom: een ervaring die je niet wil missen.
Bezoek de website

Vogelpark Ruinen

vogelpark ruinenHet vogelpark is gespecialiseerd is Europese soorten en hun tropische verwanten. Je vindt er o.a. de sneeuwuil (logo van het park). Het vogelpark is met recht een 'park' met mooie wandelpaden en een speelweide voor de kinderen.
Bezoek de website

Zwembad Waterwyk Steenwijk

zwembad steenwijkHeerlijk zwemmen bij Suptropisch zwembad 'De Waterwyck'. Glijden van de glijbaan, bubbelen in het bubbelbad of gewoon een baantje trekken en kijken wie de snelste is. En bij mooi weer is het zelfs mogelijk om heerlijk buiten te zwemmen. Zwemmen is een feest in Steenwijk!
Bezoek de website

Bad Hesselingen Meppel

zwembad meppelBad Hesselingen is een veelzijdig, kleurrijk en gastvrij bedrijf, met binnen en buitenbaden, een sauna en solarium, whirlpools, jetstreams. Er is een super glijbaan genaamd de 'Mosquito Slide'.
Bezoek de website

Klimpark Outdoor Grolloo

outdoorklimpark grollooEen prachtig Klimbos gelegen op een absoluut unieke plek. Rondom en op recreatieplas De Kleine Moere zijn inmiddels 6 parkoersen gerealiseerd variërend tussen de 2 en 10 meter hoogte.
Bezoek de website

Dierenpark Emmen

dierenparkemmenGa op ontdekkingsreis in Dierenpark Emmen, de mooiste dierentuin van Nederland. Ontdek de grootste families, de mooiste kleuren en kom dicht bij de dieren!
Bezoek de website

Pitch & Putt Koekange

pitchandputtkoekangePitch&Putt Golf is sportief plezier voor iedereen vanaf 8 jaar! Zowel voor een beginner als een geoefend golfer is het spelen van Pitch&Putt toegankelijk en uitdagend. Na een korte instructie loopt u de baan op om de eerste bal te slaan.
Bezoek de website

Aqua Zoo Friesland

aquazoo frieslandDe waterrijke dierenwereld van Aqua Zoo Friesland; wat een belevenis! Ontmoet zeeberen, zeehonden, pinguïns, wallabies, flamingo's, dwergotters, ocelotten, bevers en pelikanen ringstaartmaki's en rode vari's op het lemureneiland.
Bezoek de website

Winteruitjes Dieverbrug

winteruitjes dieverbrugHier is het 365 dagen per jaar mogelijk om in het Oostenrijk van Drenthe binnen te stappen. Je kan hier schaatsen en we hebben gezellige actieve winter activiteiten en diverse leuke apresski spelen te doen.
Bezoek de website

Planetron Cinedome Dwingeloo

cinedomeplanetron dwingelooEducatief en sensationeel:Planetron Cinedome in Dwingeloo, Drenthe, met het grootste projectiescherm van Noord Nederland! Indrukwekkende rondomfilms.
Bezoek de website

IJsbaan Thialf Heerenveen

thialfheereveenNaast de 400-meterbaan beschikt Thialf in de schaatshal over nog drie ijsvloeren een 330-meterbaan, een 30×60 meter baan en een 30×30 meter baan (krabbelbaan). In de naastgelegen ijshal treft u een volwaardige ijshockey arena aan.
Bezoek de website

Speelstad Oranje

speelstadoranjeBeleef een grruwelijk leuke dag en verbazend veel overdekt speelplezier bij Speelstad Oranje. Lekker de hele dag spelen en klaueteren zoveel je maar wilt.
Bezoek de website

Eropuit in Drenthe

Tijdens uw verblijf bij de Vier Eiken hoeft u zich niet te vervelen. De unieke ligging in een natuurgebied in Drenthe maakt dat u de mooiste wandel- en fietstochten kunt maken. Wilt u een dagje naar een attractiepark of museum, ook dan zijn er vele mogelijkheden. 

Lees meer

De leukste activiteiten in Drenthe

Zin om een dagje er op uit te gaan tijdens uw vakantie of weekendje weg bij de Vier Eiken? Wij nemen u graag alle zorgen uit handen en organiseren een leuke dag voor u en uw familie of vrienden.

Lees meer

Speciaal voor de kinderen

Voor kinderen is enorm veel te zien, doen en beleven. De speeltuin, kinderboerderij en onze eigen schaapskudde zorgen voor veel vermaak en vertier bij de kinderen.Wilt u een dagje er op uit met de kinderen, dan hebben wij diverse tips voor u.

Lees meer