fbpx

De leukste activiteiten in Drenthe

Zin om een dagje er op uit te gaan tijdens uw vakantie of weekendje weg bij de Vier Eiken? Wij nemen u graag alle zorgen uit handen en organiseren een leuke dag voor u en uw familie of vrienden. Er zijn diverse mogelijkheden, van heerlijke wandeling met de schaapsherder tot avontuurlijke rondrit met de Heide Expres, van actief handboogschieten tot culinair genieten met een kookworkshop. Wat u ook kiest, wij zorgen er graag voor dat u een onvergetelijke dag hebt gehad.

8,9

243
beoordelingen

Handboogschieten groepsaccommodatie 'de Vier Eiken'

Ongeveer 15.000 jaar geleden ruim voor de hunebedbouwers bevolkten de rendierjagers Drenthe, zij waren hier de eerste bewoners en leefden op de ruige en woeste drentse grond een zwaar bestaan. In het Holtingerveld, ook wel het Pompeii van het noorden genoemd, zijn overblijfselen van prehistorische rendierjagers gevonden. De zogenaamde 'Havelter spitsen' met hun opvallende steel werden gebruikt als pijlpunten.

Met een knipoog naar de tijd dat men met pijl en boog in het achterland op jacht ging, kan de Vier Eiken ervoor zorgen dat u op locatie kunt handboogschieten met de moderne handboog van deze tijd. In twee teams wordt er met de zgn. recurve handboog op het doel 'blazoen' geschoten en bijgehouden welk team en teamlid de hoogste score heeft behaald.